Cellis - Skladište
Salem candidum sic facito - Recept za beljenje soli
De fermento musteorum servando - Kako napraviti i sačuvati sveži kvasac
De oliveto - Maslinjak
Genera et oliveta nascuntur - Vrste maslinjaka
De oleo factorio - Uljara
Amurcam - Amurkum
Amurcam - Skladištenja amurkuma
Olives - Masline
Oleae albae quo modo condiantur - Kako se čuvaju bele masline
Oleam albam secundum vindemiam quam utaris - Berba i čuvanje belih maslina
Oleas albas - Bele masline
De condiendis olivis - Masline u salamuri
De condiendis olivis - Masline u salamuri
De condiendis olivis - Masline u salamuri
De condiendis olivis - Masline u salamuri
De condiendis olivis - Masline u salamuri
De condiendis olivis - Masline u salamuri
De condiendis olivis - Masline u salamuri
De condiendis olivis - Masline u salamuri
Olivas virides servare ut quovis tempore oleum facias - Čuvanje maslina za pravljenje ulja
De oleo viridi faciendo et laurino - Zeleno maslinovo i lovorovo ulje
Oleum Liburnicum - Liburnijsko ulje
Oleum liburnico simile - Liburnijsko ulje
De oleo faciendo secundum Graecos et emendando - Grčko ulje
De oleo myrtino - Ulje mirte (smirne)
De oleo laurino - Lovorovo ulje
De oleo lentiscino - Mastika ulje
De oleo violaceo - Ulje od ljubičice
De oleo roseo - Ulje od ruže
De oleo liliacio - Ulje od ljiljana
De oleo chamaemelino - Ulje od kamilice
De oleo odoris horrendi - Kada se ulje usmrdi
De oleo rancido curando - Kako pokvareno ulje možemo popraviti
Ut oleum sordidum purges - Prečišćavanje ulja
De aceto scilletico - Sirće scilletico
De senapi - Senf
De liquamine emendando - Kako poboljšati ukus liquamena
Caseum coagulabimus - Kako napraviti ovčiji ili koziji sir
Mel corruptum ut probes - Kako da testirate pokvareni med
Ut mel malum bonum facias - Kako napraviti od lošeg dobar med
Ut dulcia de melle diu durent - Kako da se dugo zadrži svežina medenjaka
Ut uncia laseris toto tempore utaris - Kako čuvati biljku laser neograničeno
Lentim quo modo servari oporteat - Kako sačuvati sočivo
Holera ut diu serventur - Čuvanje povrća
Ut omne holus smaragdinum fiat - Kako sačuvati boju povrću
Rapae ut diu serventur - Čuvanje repe
De rapis condiendis - Kako duže sačuvati repu
De alfita - Kako duže sačuvati ječam
Triticum et hordeo - Pšenica i ječam
Asparagos - Špargla
Urticae - Kopriva
Cucumerem anguinum - Upotreba krastavca
Tubera ut diu serventur - Kako dugo sačuvati tartufe
Servatione fructum - Čuvanje voća
Nucem iuglandem, palmulam et ficorum - Orasi, urme i smokve
Ficorum - Smokve
Uvae, mala et sorba - Grožđe, jabuka i oskoruša
Ficum recentem mala, pruna, pira, cerasia ut diu durent - Kako možete dugo sačuvati sveže smokve, jabuke , šljive, kruške i višnje
Ut mala et mala granata diu durent - Kako sačuvati jabuke i šipke dugo
Ut mala Cydonia diu serventur - Kako dugo možete sačuvati dunje
Duracina persica ut diu serventur - Za dugotrajnost breskvi
Mora ut diu durent - Kako sačuvati plod duda
Citrium - Limun
Citreum iuvari creditur - Kako da limun bude lep
Citria ut diu durent - Kako duže sačuvati citruse
Seminarium - Rasadnik
Coriandrum seritur - Sadnja korijandera
Ruta seritur - Sadnja rue ili rute
Ostrea ut diu durent - Kako dugo sačuvati ostrige
Ut pisces fricti diu durent - Kako dugo sačuvati prženu ribu
Votum pro bubus - Žrtva da stoka ostane zdrava (Kaša od mesa i slanine)
Ut carnem salsam dulcem facias - Kako napraviti da slano meso bude slađe
Ut carnes sine sale quovis tempore recentes sint - Kako sačuvati sveže meso bez soli
Salsura pernarum et ofellae puteolanae - Soljenje šunke i mesa u buretu
Callum porcinum vel bubulum et unguellae coctae ut diu durent - Kako čuvati kuvano svinjsko i goveđe meso
Gallinas et anseres sic farcito - Kako hraniti guske i kokoške
Palumbum recentem sic farcito - Kako hraniti goluba
Perdicem - Savet za pripremu jarebice
Aves omnes ne liquescant - Savet za pripremu flaminga
De hydromelli - Medena voda
Pročitajte više >> << Vratite nazad
Нема коментара:
Постави коментар